Legetøj eller genialt

Englenderne er nu 4-5 år foran de fleste skoler her hjemme, da der i stor stil implementeres codeclubs og udviklingsprojekter i de engelske skoler. Med en mini computer helt ned til 5£ kan alle være med på små projekter der indebærer at sende vejrballoner i rummet, kode testprogrammer til ISS eller på et helt basalt niveau få en pære til lyse på et breadboard.

Astro Pi

Der er findes efterhånden en del varianter af raspberry´s og der er sat konkurrencer op for skoler eleverne skal udvikle sine egne programmer som så kan blive testet på ISS rumstationen, hvis man vinder. Denne variant kalder man Astro Pi.
AstroPi

RaspberryPi Robot

I dette projekt er RaspberryPi sat sammen med en zeroborg for at lave en robot der kan styres med en Android mobiltelefon(Xamarin) ved at trasmittere data(x, y, z værdier) til Mono på en linuxplatform der foretager videre kald til et python program.
RaspberryPi miniRobot

Studie udviklingsmiljø

Hvis man vil igang med at programmere kan man med en RaspberryPi lave en billig løsning til folkeskoleelever. Ved at installere Microsofts udviklingsmiljø Visual Studio Code er man hurtigt igang med basal programmering, bare følg instruktionerne her..
RaspberryPiZero W